Nova vest
Auto-moto

Sreda, 16.11.2011.

18:28

Hirvonen novi Lebov timski kolega

Finac Miko Hirvonen od naredne sezone biće timski kolega osmostrukog svetskog šampiona Sebastijana Leba u Sitroenu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

31-godišnji Hirvonen se u Svetskom reli šampionatu (WRC) takmičio kao vozač Forda od 2003. godine, a od tada je zabeležio 14 trijumfa.

Finac je u poslednje četiri godine tri puta sezonu završavao kao vicešampion, odmah iza Leba, a 2009. i ove godine mu je pružionajveći otpor.

Hirvonen će u francuskom timu zameniti Sebastijana Ožijea, koji bi upravo Finca trebalo da zameni u Fordu.

Uprkos važećem ugovoru do decembra 2013. godine, Sitroen je odlučio da već sada završi saradnju sa Sebastijanom Ožijeom“, kaže se u saopštenju Sitroena.

Hirvonen je sa Sitroenom potpisao dvogodišnji ugovor, do kraja 2013. godine, kada ističe ugovor i Lebu.

Srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Miku Hirvonenu i njegovom suvozaču Jarmu Lehtinenu u naš tim. Oni su bili naši najveći rivali u poslednje četiri godine i radujemo se budućoj saradnji. Miko je veoma talentovan vozač i njegov kontinuitet dobrih rezultata će nam pomoći u borbi da odbranimo titulu među konstruktorima”, rekao je Olivije Kvesnel, prvi čovek Sitroena.

Leb je prošlog vikenda osvojio osmu titulu svetskog šampiona zaredom i tako postao najuspešniji vozač u istoriji auto-moto sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve