Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 09.01.2011.

18:46

Dakar: Etapa Lopesu i Al-Atijahu

Posle dana pauze u nedelju je nastavljen Dakar sedmom etapom koja je vožena od Arike do Antofagaste.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pobede na toj etapi odneli su Čileanac Francisko Lopes Kontadro kod motociklista i Naser Al-Atijah iz Katara u konkurenciji automobilista.

Lopes je do trijumfa na brzincu dugom 208 kilometara došao u vremenu od 3:29:45 sata, s prednošću od dva minuta u odnosu na aktuelnog šampiona Sirila Desprea iz Francuske, a skoro četiri u odnosu na vodećeg u plasmanu Španca Marka Komu.

Jedini srpski predstavnik na 32. Dakaru Gabor Sagmajster je na sedmoj etapi ostvario 65. vreme i sada zauzima 66. mesto u generalnom plasmanu. Na polovini relija, koji se po treći put vozi u Argentini i Čileu, vodi Koma, s prednošću od preko sedam minuta u odnosu na Desprea.

Kod automobilista, Al-Atijah je brzinac prešao za 2:40:57 sata, i za minut i 20 sekundi je bio brži od timskog kolege iz Folksvagena i branioca titule Karlosa Sainca iz Španije, dok je treći bio bivši pobednik Dakara Južnoafrikanac Žinijel de Vilije. U generalnom plasmanu Sainc sada ima prednost samo nešto veću od minuta u odnosu na vozača iz Katara.

U ponedeljak se na 32. Dakaru vozi 776 kilometara duga etapa od Antofagaste do Kopijapa, od kojih će 268 kilometara činiti specijal za sve takmičare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve