Nova vest
Auto-moto

Petak, 07.01.2011.

20:38

Faria i Sainc najbrži pred pauzu

Portugalski motociklista Ruben Faria i Španac Karlos Sainc kod automobilista ostvarili su najbrža vremena na šestoj etapi 32. Dakara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Faria je do svoje druge pobede na ovogodišnjem Dakaru došao u vremenu od 5:35:27 sati posle pređenih 456 kilometara u okviru specijala od Ikuikua do Arike.

Iza Farije na KTM-u, sa 50 sekundi zaostatka, našao se njegov sunarodnik Elder Rodriges na Jamahi, dok je treće vreme imao branilac titule Siril Despre iz Francuske.

Španac Mark Koma je na kraju brzinca imao zaostatak od skoro pet i po minuta u odnosu na pobednika i još uvek zauzima čelnu poziciju u generalnom plasmanu. Pobednik Dakara iz 2006. i 2009. godine ima skoro devet minuta prednosti u odnosu na Desprea posle šest etapa.

Srpski motociklista Gabor Sagmajster je šestu etapu završio kao 66, što mu je najbolji plasman na nekoj etapi u dosadašnjem delu 32. izdanja najtežeg relija na svetu. Jedini predstavnik Srbije na reliju, koji se po treći put vozi u Argentini i Čileu, je imao zaostatak od nešto više od dva sata i 20 minuta u odnosu na vodeće i uspeo je da se probije do 68. pozicije u plasmanu.

Četvrti put na ovogodišnjem reliju na nekoj etapa kod automobilista trijumfovao je Sainc, aktuelni pobednik Dakara. Španac je do trijumfa došao u vremenu od 4:53:53 sata, s prednošću od devet sekundi u odnosu na timskog kolegu Nasera Al-Atijaha iz Katara, dok je treći bio još jedan vozač te ekipe i bivši pobednik Dakara Žinijel De Vilije iz Južnoafričke republike. Sainc je i dalje prvi u poretku relija i ima za nešto više od dva i po minuta prednosti u odnosu na Al-Atijaha.

Na Dakaru je u subotu slobodan dan, a reli se nastavlja u nedelju etapom od Arike do Antofagaste. Pred motociklistima će biti brzinac od 631 kilometra, a automobilistima od 611, a svi takmičari će uz to morati da pređu još 208 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve