Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 06.01.2011.

21:10

Etapa Gonsalvešu i Peterhanselu

Portugalac Paulo Gonsalveš kod motociklista i automobilista Stefan Peterhansel iz Francuske trijumfovali su na petoj etapi 32. Dakara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Gonsalveš, koji je već pobedio na prvoj etapi ovogodišnjeg Dakara, je 423 kilometara dug brzinac od Kalame do Ikuikua prešao za 5:12.23 sati.

Na drugom mestu, sa za dva minuta slabijim vremenom, našao se Čileanac Francisko Lopes Kontardo, dok je treće vreme ostvario Frans Ferhufen iz Belgije.

Zahvaljujući četvrtom mestu i kazni za glavnog rivala, Španac Mark Koma uspeo je da zadrži vođstvo u generalnom plasmanu Dakara i sada ima deset minuta i 15 sekundi prednosti u odnosu na branioca titule Sirila Desprea iz Francuske. Despre je tokom pete etape dobio deset kaznenih minuta, ali mu je to bilo dovoljno za peto mesto.

Jedini predstavnik Srbije u Argentini i Čileu Gabor Sagmajster na petoj etapi je zauzeo 84. mesto, sa više od tri sata zaostatka u odnosu na Gonsalveša i zauzima 72. poziciju u generalnom plasmanu.

Kod automobilista, Peterhansel je u BMW-u trijumfovao u vremenu od 4:33:19 sata, ispred dvojca Folksvagena Nasera Al-Atijaha iz Katara i Španca Karlosa Sainca. Upravo aktuelni šampion je zadržao čelnu poziciju u plasmanu i sada ima skoro dva i po minuta prednosti u odnosu na Al-Atijaha.

U petak se na Dakaru vozi etapa od Ikuikua do Arike u dužini od 721 kilometra, od kojih će 456 činiti specijal, a u subotu sledi slobodan dan na najprestižnijem i najtežem reliju na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve