Nova vest
Auto-moto

Subota, 16.10.2010.

19:57

Rabrenović odbranio duplu krunu

Istarskim relijem, održanim u okolini Pule, koji je bodovan i za domaći šampionat, završena je sezona sporta brzina u Srbiji.

Izvor:

Autor:

Default images

Od sedam posada sa licencom Sportskog auto karting saveza Srbije, posle devet brzinskih ispita, do cilja su stigle samo tri.

Od srpskih posada Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević osvojili su 16. mesto u generalnom plasmanu i tako odbranili šampionske titule u dve konkurencije domaćeg prvenstva.

Prvo mesto na Istra reliju pripalo je italijanskoj posadi u sastavu Mateo Gamba i Emanuele Inglesi u Pežou 207 S 2000, drugi su bili Luka Kontamesa i Lisa Bolito, takođe u Pežou.

Svako smo srećni što smo imali mogućnost da učestvujemo na trećem takmičenju koje je bodovano za naš šampionat, jer smo na taj način odbranili prošlogodišnje titule, kako u generalnom plasmanu, tako i u klasi N3. Reli je bio zahtevan, ali i zabavan, imali smo sreće sa vremenskim uslovima, ali ne i sa pločicama od sistema za kočenje pa smo već tokom drugog kruga, u sred brzinskog ispita, ostali bez kočnica. U servisu smo ih promenili, ali su opet otpale i tako još jednom. Na kraju smo završili na 16. mestu u generalnom plasmanu, čime svakako možemo biti zadovoljni, ako se uzme u obzir kakve smo probleme imali. Jedino mi je žao što je veliki broj naših posada morao da odustane, naročito Borkovići koji su išli odlično“, rekao je Rabrenović.

Sezonu odustajanja otvorio je Vladimir Zečević izletanjem na prvom brzinskom ispitu drugog dana. Automobil je bio praktično uništen, ali je posada na svu sreću prošla bez posledica. U etapi između drugog i trećeg brzinskog ispita braća Borkovići su izgubili treću i četvrtu brzinu i sa samo prve dve i petom, završili brzinac na šestom mestu, što je izazvalo reakcije i interesovanje italijanskih novinara. Dan pre toga za super brzog Srbina interesovali su se konkurenti, odmah po završenom noćnom brzincu, kada ih je Borković bez uključenog špera praktično 'odučio' od trkanja.

Jednostavno, ne mogu da verujem da je menjač opet otkazao. Bez tri brzine, nije bilo svrhe nastaviti takmičenje. Bolje rečeno, bilo bi previše opasno, jer kada se zaletim ne mogu da stignem da smirim auto samo sa kočnicom, bez prebacivanja brzina i nižeg stepena prenosa“, rekao je Borković.

Čak ni italijanski mehaničari, koji su priskočili u pomoć, nisu bili u stanju da u zadatom vremenu za servisiranje otklone kvar i omoguće našem asu da se bori za viskoki plasman. Nikoli Ratkoviću otkazao je amortizer, što ga je koštalo odustajanja, a Todora Stamenkovića je najverovatnije izdao jedan klip ili ventil.

Ivan Mandić i Nemanja Stojić u ponosu nekadašnje nacionalne auto industrije Jugu 55 ove godine nisu se dali iznenaditi, već su mudrom vožnjom došli do cilja i tako zaradili titulu, ispred Gorana Čulića i Miodraga Stojanca. Na kraju su od 62 posade do starta do cilja došle 42.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve