Nova vest
Auto-moto

Utorak, 20.07.2010.

20:09

Leb i Ožije tandem Sitroena za 2011

Šestostruki svetski reli šampion Sebastijan Leb i naredne sezone će voziti sa Sitroen, ali će mu timski kolega od 2011. godine biti sunarodnik Sebastijan Ožije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Leb je od 2001. godine član Sitroena u Svetskom reli šampionatu (WRC), dok je Ožije debitovao u takmičenju kao vozač Sitroenovog junior tima.

Šampionat za sledeću sezonu će obeležiti novo poglavlje u istoriji relija pošto će biti uvedeni novi turbo automobili od 1.600 kubika, a Sitroen u nju ulazi sa najboljim vozačim današnjice i njegovim naslednikom.

Sitroen sada ima dva razloga da bude zadovoljan. Prvo, jer i pored najboljih rezultata u istoriji relija, Sebastijan Leb je još uvek gladan pobeda i titula. Njegovo iskustvo, trkačka inteligencija i mogućnost da izvuče 100 odsto iz automobila će biti ključno za nas zbog novog automobila sledeće sezone. S druge strane, Sitroen je već neko vreme spremao Sebastijana Ožijea i to je razlog potpisivanja ugovora na tri godine. Dani Sordo je i dalje u našim planovima za narednu godinu, ali prvo ćemo morati da finaliziramo budžet pre objavljivanja celog programa“, rekao je prvi čovek Sitroena Olivije Kvesnel.

Leb je istakao da je njegova motivacija ista kao ranije i da se raduje izazovu koji predstavljaju nova pravila za narednu sezonu.

Moj ugovor sa Sitroenom mi je dozvoljavao da se povučem na kraju ove godine. Ali, moja motivacija i želja su iste, a sledeća sezona će biti moja 11. u fabričkom Sitroenu. Mislim da će šampionat biti veoma zanimljiv, zbog uvođenja nove generacije automobila, što će izmešati karte kod konstruktora. Naravno, nije tajna da mi radimo na novom Sitroenu DS4, i ne mogu da dočekam da vidim gde smo u njemu u odnosu na rivale. U međuvremenu, osvajanje sedme uzastopne titule mi je glavni cilj“, naglasio je Leb.

Ožije je svestan šta znači voziti za fabrički tim Sitroena i da se nada da će sledeće sezone biti u samom vrhu.

Želim da se zahvalim Sitroenu na poverenju, a posebno što se radi o još tri sezone. Kao član ovog tima sam debitovao u šampionatu i oduvek sam govorio da mi je prioritet da ostanem u Sitroenu. Oduševljena sam zbog mogućnosti da vozim novu generaciju reli automobila i što ću predstavljati Sitroen na najvišem nivou. Kao Sebastijan, i ja sam koncentrisan na kraj sezone, počevši od Relija Finske, gde ću prvi put biti član fabričkog Sitroena“, istakao je Ožije.

Ovogodišnji Svetski reli šampionat se nastavlja Relijem Finske, koji se vozi od 29. do 31. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve