Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 21.06.2010.

16:23

Reli u znaku Hirvonena i Bugara

43. izdanje Srbija relija, najstarijeg domaćeg takmičenja sporta brzina, obeležili su Miko Hirvonen, Dušan Borković i Petar Gošev, svako na svoj način.

Izvor:

Autor:

Default images

Svetski vicešampion je to učinio atraktivnim automobilom i vremenima na ispitima, a njegovo učešće sigurno je dovelo do povećanog interesovanja za to takmičenje.

S druge strane Borković je reli obeležio silovitom vožnjom i velikim srcem, a mlađani Bugarin ujednačenim tempom i ništa manje uzbudljivim nastupom, koji ga je doveo do prve pobede u karijeri.

Nastupom Finaca pojedini ljubitelji nimalo nisu zadovoljni, dok je drugi prizemniji i realniji deo publike, umeo da prepozna pravu priliku da na delu vide umeće upravljanja moćnim automobilom sa Svetskog šampionata. Dozirano i po nalogu šefa ’stiskao’ je svoj Ford Hirvonen na Divčibarama, Košutnjaku, Lisovićima i otputovao kući na kraći odmor kao vlasnik rekorda brzinskog ispita na Avali. Mehaničari su takođe odrađivali poverene zadatke, a u pauzi su divljenjem i čuđenjem gledali jugo 55 Mileta Cvjetičanina i pitali ga, kako to ide, koliko konja ima i tome slično.

Silnog Dušana Borkovića da nije drugog dana na drugom brzinskom ispitu izdao menjač, pitanje je kako bi glasio poredak u generalnom plasmanu na kraju takmičenja. Kada Todor Stamenković, dokazani automobilista bez mnogo uvijanja izjavi, da bi ’napucane’ ekipe sa velikim budžetima, poput pojedinih iz Bugarske, trebale ozbiljno da se zapitaju gde se nalaze u odnosu na porodičnu manufakturu. Jer, dok braća Borković voze bez servo uređaj sa polovnim gumama, a glavni mehaničar je glava porodice, i prave vremena od kojih boli glava, bez konsultacije sa prenosnim računarom, to je svakako za razmišljanje, da ne kažemo zabrinutost kod konkurencije.

Kiša kao meteo pojava, sastavni je deo nekada YU, a od pre par godina Srbija relija. Na osnovu svedočenja učesnika počev od premijernog pa do upravo završenog 43. Srbija relija, ni jedno izdanje najzahtevnije discipline auto sporta nije moglo da protekne bez kiše. Na ovogodišnjoj manifestaciji, baš zbog nevremena na Divčibarama, otkazan je šesti brzinski ispit zbog bezbednosti učesnika. U ovom izdanju Užice i Tara ostali su uskraćeni za gostoprimstvo majstorima volana, ali su zato prvog dana u velikom broju bili na Divčibarama i zdušno navijali u maniru proverene publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve