Nova vest
Auto-moto

Petak, 28.05.2010.

22:17

Miko Hirvonen na Srbija reliju

Prošlogodišnji svetski vicešampion u reliju Miko Hirvonen učestvovaće na Srbija reliju, koji je na programu od 18. do 20. juna.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Forda će takmičenje u Srbiji iskoristiti kao pripremu za Reli Bugarske, koji će se ove godine prvi put naći u kalendaru Svetskog reli šampionata (WRC).

Finac će na Srbija reliju, koji se vozi na asfaltnoj podlozi, učestvovati u svom Ford Fokusu, u kojem se takmičiti i na najboljim svetskim relijima.

Srbija reli će se bodovati za centralnoevropsku zonu Evropskog reli šampionata, kao i za nacionalne šampionate Srbije i Bugarske. Reli će svečano biti otvoren u Beogradu, ispred Doma narodne Skupštine Srbije 18. juna, a takmičari će tokom dva dana preći 229,14 kilometara posle 18 specijalnih ispita.

To će mi biti prava priprema za asfaltne relije koji nas očekuju u drugom delu WRC sezone. U dosadašnjem delu šampionata uglavnom smo vozili na šljunku, a poslednji put sam na asfaltu vozio u Španiji u oktobru prošle godine. Zbog toga će mi Srbija reli dati priliku da vratim osećaj za takvu podlugu i to u veoma jakoj konkurenciji. Taj reli će mi poslužiti samo kao tekst i pokušaj da se što bolje pripremim za ostatak sezone”, rekao je Hirvonen, koji se ovog vikenda takmiči na Reliju Portugala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve