Nova vest
Auto-moto

Sreda, 12.05.2010.

17:09

U Beogradu prezentovan Dakar 2011.

Jedna od stanica Dakar turneje, na kojoj se promoviše izdanje najprestižnijeg svetskog relija na svetu za 2011. godinu, u sredu je bio Beograd.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Dakar će se naredne godine po treći put voziti u Južnoj Africi, tačnije u Argentini i Čileu, a ovoga puta će vozači u sve četiri kategorije doći čak do granica sa Bolivijem i Peruom. Srbija bi na 32. izdanju Dakara trebalo da ima dva predstavnika Gabora Sagmajstera, koji je dva puta završio najzahtevniji svetski reli, i Boža Ristića.

Sagmajster je 2009. godine završio kao 89, a godinu dana kasnije je imao 59. prolazno vreme, a sada se nada da će 2011. godine moći da se plasira među najboljih 50.

Nadam se da ću moći među prvih 50 ako sve bude kako treba. Pre mesec dana sam bio na Reliju Abu Dabija i zauzeo sam 20. mesto što je dokaz da mi je mesto među najboljih 30-40 motociklista na svetu. Potrebna je sreća, imam odličan motor, dobre mehaničare, a što se mene tiče mogu već sada da krenem da se takmičim”, rekao je Sagmajster.

Svoje jedino učešće na Dakaru, 2009. godine, Ristić nije uspeo da završi jer je odustao na polovini relija, a ove godine se nije našao na startu zbog loma ključne kosti. Upravo zbog toga jedva čeka narednu priliku da se okuša u Južnoj Americi.

Iz Južne Amerike nosim lepo iskustvo, kao što je start u Buenos Airesu, veliki broj ljudi na ulicama. Kasnije nije bilo tako lepo, ali je to jedno iskustvo koje bih želeo da ponovim”, istakao je Ristić.

Rutu narednog Dakara u Beogradu je predstavio Balaš Salaj, koji je u ime ASO kompanije, organizatora relija, zadužen za promovisanje Dakara u centralno-istočnoj Evropi. Start relija zakazan je za 1. januar u Buenos Airesu, gde će 15 dana kasnije biti i cilj. Tokom 16 dana vozači motora, automobila, kamiona i kvadova, će tokom 14 etapa preći oko 9.000 kilometara kroz Argentinu i Čile, a nova ruta predstavlja veliki izazov za srpske takmičare.

“Ruta narednog Dakara je za mene novi izazov, a za mene je bolje što će biti drugačija od prethodnih. Samo se nadam da neću imati mnogo problema, a ako mi motor izdrži ponovo ću stići do cilja”, naglasio je Sagmajster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve