Nova vest
Auto-moto

Subota, 17.04.2010.

19:44

Leb preuzeo prvu poziciju u Turskoj

Šestostruki svetski reli šampion Sebastijan Leb nalazi se na vodećoj poziciju pred poslednji dan Relija Turske, četvrtog WRC takmičenja ove sezone.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Leb je do vođstva došao kada je tokom šestog specijalnog ispita voženog tokom drugog dana do tada prvoplasiranom Sebastijanu Ožijeu, vozaču Sitroenovog junior tima, pukla guma. Francuz je potom tokom naredna dva brzinca uspeo da zadrži prednost i pred poslednjih šest ispita u Turskoj ima 16 sekundi prednosti u odnosu na Petera Solberga u privatnom Sitroenu C4.

Treće mesto posle drugog dana zauzima Miko Hirvonen u Fordu, sa zaostatkom od 17 sekundi u odnosu na vodećeg. Od osam ispita voženih u subotu na Reliju Turske upravo prva trojica su imali najviše pobeda, Leb tri, a Solberg i Hirvonen po dva, dok je Ožije bio najbrži na jednom.

Iza trojice najbolje plasiranih pred poslednji dan takmičenja u Turskoj nalazi se drugi vozač Sitroena Dani Sordo, a potom slede Ožije i njegov timski kolega Kimi Raikonen, Federiko Viljagra u Mančiz Fordu i vozač Stobart Forda Metju Vilson.

Rezultati posle drugog dana Relija Turske:
1. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen 2:19:13.5
2. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 0:16.2
3. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:17.3
4. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:22.4
5. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 3:21.0
6. Kimi Raikonen (Finska) Sitroen junior tim + 4:37.5
7. Federiko Viljagra (Argentina) Mančiz Ford + 5:10.1
8. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 6:16.6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve