Nova vest
Auto-moto

Petak, 26.03.2010.

21:50

Sagmajster debituje u Svetskom kupu

Jedini srpski predstavnik koji je završio Dakar Gabor Sagmajster predstojećeg vikenda će debitovati u Svetskom kupu i to na Reliju Abu Dabija.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Na premijernom izdanju ovogodišnjeg Svetskog kupa učestvovaće preko 150 takmičara u konkurenciji motora, automobila, kvadova i kamiona. Sagmajster će na reliju koji startuje u subotu imati broj 15, a konkurencija će biti veoma jaka jer će se u Abu Dabiju naći i dvojica poslednjih šampiona Dakara Francuz Siril Despre i Mark Koma iz Španije.

Apsolutno sam pripremljen za ono što me očekuje u Abu Dabiju. Sa Dakara sam se vratio sa malo težom povredom, ali sam posle jednomesečne terapije kao nov i mislim da sam čak bolje pripremljen nego pred Dakar. Što se tiče očekivanja mislim da bi plasman među najboljih 30 bio idealan za mene“, rekao je za B92 Sagmajster.

Reli Abu Dabija ili ’pustinjski izazov’, kako glasi zvaničan naziv takmičenja traje šest dana, a jedini srpski predstavnik na njemu je svestan da ga očekuje težak posao na putu do cilja.

Reli se vozi isključivo u Abu Dabiju, imaćemo samo jedan kamp što znači da ćemo se svako veče vraćati u njega. Specijali će svakog dana biti oko 300 kilometara i to po pesku i dinama. Mislim da će biti vrlo teško, ali to je Svetski kup i u njemu učestvuju najbolji motociklisti na svetu“, istakao je Sagmajster.

U subotu je na programu uvodna specijalna etapa od osam časova po srednjeevropskom vremenu, dok je svečano otvaranje relija na programu sedam sati kasnije. Prva zvanična etapa vozi se u nedelju i ona startuje u pet časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve