Nova vest
Auto-moto

Utorak, 23.03.2010.

15:39

Dakar po treći put u Južnoj Americi

Organizatori najprestižnijeg svetskog relija – Dakara u sredu su objavili da će on treću godinu zaredom biti vožen u Južnoj Americi, u Argentini i Čileu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naredno, 32. izdanje Dakara na programu je od 1. do 16. januara 2011. godine, a iako je postojala mogućnost povratka u Afriku odlučeno je da zbog odličnog iskustva svih učesnika Južna Amerika ponovo ugosti najbolje vozače u konkurenciji automobila, motora, kvadova i kamiona.

Mogućnost da ponovo ugostimo Dakar je ostvarenje sna za Argentinu. U poslednje dve godine, kada se pogleda sportski aspekat, celom svetu smo pokazali naše pejzaže i sve najlepše u ovoj zemlji. Ponosni smo što možemo da poželimo novu dobrodošlicu Dakaru, a radili smo veoma vredno da bismo do toga došli“, rekao je Enrike Mejer, ministar turizma u Vladi Argentine, a istu reakciju imali su i predstavnici čileanskog ministarstva.

Na narednom izdanju Dakara gotovo izvesno će učestvovati i Gabor Sagmajster, jedini srpski predstavnik koji je uspeo da završi najteži svetski reli, i to dva puta.

Zadovoljan sam što će Dakar reli opet biti održan u Argentini i Čileu jer smo ove godine bili odlično organizovani i potrudićemo se da tako bude i za naredno izdanje. Ponovo ću sigurno ići sa Kajzerom Torstenom, nemačkim mehaničarem, uz asistenciju Šugevara tima iz Japana. Još uvek ne znam za koji ću tim voziti, ali mislim da će to biti Salaj iz Budimpešte. Ponovo ću voziti KTM motor od 690 kubika, na kojem ću i narednog vikenda učestvovati na reliju u Abu Dabiju, u okviru Svetskog kupa“, rekao je Sagmajster za B92.

U Južnoj Americi trebalo bi da se nađe i Božo Ristić, koji prošlogodišnji reli nije uspeo da završi, a poslednje izdanje je propustio zbog loma ključne kosti.

Detaljna ruta 32. Dakara biće otkrivena 29. aprila u Parizu, dok će takmičari svoje prijave moći da predaju od 15. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve