Nova vest
Auto-moto

Subota, 06.03.2010.

20:59

17 posada na premijernom takmičenju

Posle tehničkog prijema i verifikacije za 11. Sajamski reli u organizaciji ASK Zemun pravo nastupa dobilo je 17 posada.

Izvor:

Autor:

Default images

Startni broj jedan pripao je Srđanu Višnjiću sa suvozačem Rajkom Lukićem u Reno kliu RS, koji će imati čast da probiju led. To će biti kako figurativno na premijernom takmičenju sezone auto sporta, tako i možda stvarno, ako so i sunce ne otope led na severno zapadnoj strani Avale, gde je zakazan jedan od dva brzinska ispita.

Za one koji nisu očekivali ni 15 automobila, to je pristojan broj, a za druge koji su računali na više do 20 malo razočaranje. Ivan Matošević, prvi čovek kluba organizatora ujedno i direktor takmičenja, nije krio zadovoljstvo po završenom prvom delu takmičenja.

Mislim da 17 posada u ovom trenutku nije malo. Činjenica je da su u poslednjem trenutku otkazale četiri posade, tako da bi ih bilo više od 20 kako smo i najavljivali i očekivali. Ovako tu smo gde smo, jer ne smemo zaboraviti da su vremena izuzetno teška, naročito kada su u pitanju tehnički sportovi koji iziskuju mnogo novca. U 9.01 startuje prva posada, u ovom slučaju Srđan Višnjić i Rajko Lukić, put servisnog parkišta, a onda u 9.59 kreću u borbu protiv štoperice na prvom brzincu u Košutnjaku. Sledi Avala i tako po četiri puta svaka lokacija“, rekao je Matošević.

Po rečima takmičara koji su u petak i jutro pre tehničkog pregledamalo ’prolazili’ brzinskim ispitima, na jednom delu Avale ima ledenih ploča na putu.

Draž relija i jeste da imate razne uslove tokom čitavog dana. Vozilo sa nulom će svakako javiti kakvi su uslovi na stazi pre svakog starta Avale, tako da će svi jasno znati šta ih očekuje. U svakom slučaju uslovi za sve su isti. Verujem da će ekipe za održavanje puteva baciti so, a autobusi gradskog saobraćajnog koji vikendom idu do Avale, bukvalno razbiti ledene ploče“, istakao je direktor takmičenja.

Start prve posada ispred pešačkog ulaza u Beogradski sajam zakazan je za 9.01 časova, a idealno vreme za prvu posadu na cilju je 15.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve