Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 10.01.2010.

23:33

Sagmajster: „Oprezno u nastavku“

Posle jednodnevne pauze u nedelju je nastavljen 31. Dakar reli, a brzinac dug 472 kilometara jedini srpski predstavnik Gabor Sagmajster završio je kao 69.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dan pauze Sagmajster je proveo u snu i samo se na trenutke budio da bi nešto prezalogajio, ali ga je već narednog dana čekao težak posao. „Znao sam da organizator još uvek ne želi da spusti tempo na Dakaru, naprotiv. Posle pauze pripremio nam je izuzetno zahtevan brzinac, tako da nisam želeo da srljam, već sam vozio oprezno“, rekao je Sagmajster.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Kada su takmičari dodirnuli Ikike, kao najseverniji deo Čilea, organizator je karavan okrenuo na jug, tako da je Kopiapo još jednom došao na red. Sagmajster je ispit odradio za osam sati 18 minuta i 32 sekunde i ukupnom plasmanu motociklista je sada 63.

Mogao sam verovatno pola sata ranije da prođem kroz cilj, ali nisam želeo da rizikujem. Ovo je tek osmi dan, a do Buenos Airesa ima još da se vozi. Ostaju nam još dva dana u Čileu, pa tek onda prelazimo u Argentinu“, naglasio je Sagmajster.

Devetog dana itinerer vodi put San Lorena, još jednog grada na obali Pacifika, kojeg sa tri strane grli čudno lepa i surova Atakama. Po rečima samih takmičara, mnogi jedva čekaju da se dokopaju pampi u Argentini, jer im je peska preko glave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve