Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 04.01.2010.

19:25

Dakar: Despre i Peterhansel na vrhu

Francuzi Siril Despre kod motociklista i automobilista Stefan Peterhansel trijumfovali su na trećoj etapi 31. Dakara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Despre, po mnogima prvi favorit za trijumf na najprestižnijem i najtežem svetskom reliju kod motociklista, je na svom KTM motoru do pobede na brzincu dugom 182 kilometra, voženom od La Riohe do Fijambale, došao u vremenu od 3:01.9 sata, ispred Eldera Rodrigeza na Jamahi, koji je imao za deset minuta i 40 sekundi slabije vreme, dok je treće mesto zauzeo još jedan Portugalac Paulo Gonsalves.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Treću etapu obeležili su mehanički problemi aktuelnog šampiona Marka Kome i pobednika druge etape Davida Fretinjea, što je Despre iskoristio i sada ima prednost u generalnom plasmanu relija od deset minuta i tri sekunde prednosti u odnosu na Davida Kastua koji se nalazio u vođstvu od starta relija.

Jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster je imao velike probleme tokom trećeg takmičarskog dana i zauzeo je 83. mesto, sa 4:12.53 sata lošijim vremenom od Desprea, i sada zauzima 80. mesto u generalnom plasmanu Dakara.

Kod automobilista Peterhansel, vozač ekipe BMW, je do svoje 52. etapne pobede na Dakaru, 19. na četiri točka došao posle 2:55.19 sata, s prednošću od pet minuta i 44 sekunde u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Sainca u Folksvagenu, i njegovog klupskog kolege Nasera Al Atijaha, pobednika druge etape. Zahvaljujući ubedljivoj pobedi Peterhansel se probio u vođstvo u plasmanu relija, upravo ispred dvojica Folksvagena.

Dakar reli se nastavlja u utorak kada se vozi 629 kilometara duga etapa od Fijambale do Kopijapa, dok je brzinac dug 203 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve