Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 04.01.2010.

10:38

Novi podvig i rekord Pastrane

Čuveni vozač i kaskader Trevis Pastrana postavio je novi svetski rekord u dužini skoka reli automobilom sa kopna na baržu u vodi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pastrana je rekord postavio u svom automobilu Subaru Impreca STI, na pristaništu u Pajn Aveniji na Long Biču u Kaliforniji u okviru novogodišnjeg Red Bul "No Limits" događaja. Pastrana je, vozeći brzinom od 146 km/h, preskočio ukupno 82 metra, uspešno sletevši na plutajuću baržu. Pastrana je tako nadmašio bivši rekord (52m) za celih 30 metara.

Pastraninom podvigu na Long Biču prisustvovalo je više od 75.000 gledalaca, objavili su organizatori.

Bio sam prilično nervozan celog dana, ali kada sam seo u automobil, osetio sam se veoma smireno. Bilo je neuporedivo zabavnije nego bilo koji moj pokušaj tokom priprema i kada sam sleteo, taj zid za zaustavljanje se približio veoma brzo!“, rekao je vidno uzbuđeni Pastrana posle skoka.

Srećan sam što nisam završio u vodi“, dodao je Pastrana.



Pastrani je to bio poslednji u nizu podviga koje je postavljao tokom karijere. Bio je prvi koji je izveo dvostruki okret unazad na motoru, iskočio je iz aviona bez padobrana i sada je i zvanični svetski rekored za najduži skok u reli automobilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve