Nova vest
Auto-moto

Utorak, 22.12.2009.

23:51

Sagmajster spreman za novi izazov

Jedini predstavnik Srbije na 31. izdanju Dakara Gabor Sagmajster u Subotici se poslednji put pred put u Južnu Ameriku obratio novinarima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sagmajster, je istakao da učešće na Dakaru košta oko 100.000 evra, a pored sponzora, Euro gasa i Euro petrola, koji su kupili novi KTM motor, njegovo drugo učešće pomogao je i grad Subotica, do polaska u Argentinu, u nedelju 27. decembra, trebalo bi da dobije pomoć i Ministarstva za omladinu i sport.

"U nedelju preko Frankfurta idemo za Buenos Aires, gde ćemo biti nekoliko dana, do starta Dakara. Prvog dana ćemo odmoriti, a već sledećeg idemo u luku koja je 150 kilometara udaljena od Buenos Airesa i tamo ću preuzeti svoj motor i voziću ga u povratku do kampa. Potom slede tehnička doterivanja jer mi je motor stigao tri dana pre nego što sam morao da ga ukrcam da krene put Južne Amerike, tako da će to biti prvi put da ću ga voziti".

"30. decembra je na redu tehnički pregled, koji traje sedam-osam sati, a narednog dana smo slobodni, a već za 1. januar je zakazan start 31. izdanja Dakara, etapa će biti duga oko 300-400 kilometara, ali se ona neće meriti, a prva zvanična etapa i prvi veliki izazov me očekuje 2. januara", rekao je Sagmajster.

Tokom trajanja 31. Dakara posetioci sajta B92 će imati priliku da pročitaju ekskluzivne informacije i reportaže iz Argentine i Čilea.

Opširan intervju sa Gaborom Sagmajsterom možete da pročitate u našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve