Nova vest
Auto-moto

Sreda, 04.02.2009.

10:57

Micubiši rekao 'doviđenja' Dakaru

Kompanija Micubiši odlučila je da se povuče iz svih reli takmičenja uključujući i Dakar na kome je japanski tim dominirao tokom poslednjih godine.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

U saopštenju Micubiši Motors korporacije objavljenom u sredu kaže se da je povlačenje mera u cilju smanjenja troškova zbog globalne ekonomske krize. Micubiši je peta u nizu japanska kompanija koja se u poslednja tri meseca povukla iz jedne od kategorija auto-moto sporta.

Pre Micubišija Honda se povukla iz Formule 1, Suzuki i Subaru su napustili Svetski reli šampionat (WRC), dok je Kavasaki doneo odluku da se više ne takmiči u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

“Iznenadni pad globalne ekonomije doveo je do toga da više pazimo na šta trošimo novac”; kaže se u saopštenju Micubišija.

Micubiši je trijumfovao na 12 Dakar relija, a to uključuje i rekordnih sedam uzastopnih pobeda zaredom od 2001. do 2007. godine, a učestvovao je na 26, među kojima je i ovogodišnji koji je prvi put vožen u Argentini i Čileu, a ne u Mauritaniji zbog bezbedonosnih rizika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve