Nova vest
Auto-moto

Utorak, 16.12.2008.

13:42

Subaru se povlači iz WRC

Japanska kompanija Teška industrija Fudži saopštila je da ekipu Subarua povlači iz šampionata sveta u reliju i na taj način se pridružila Suzukiju.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Nakon istupanja dva japanska tima, u reli šampionatu sveta ostale su samo ekipe Sitroena i Forda. "Naši uslovi poslovanja dramatično su izmenjeni zbog izuzetno brzog slabljenja svetske privrede, zbog čega smo bili primorani da ekipu Subarua povučemo iz reli prvenstva sveta", rekao je izvršni direktor kompanije Ikuo Mori.

Subaru se prvenstvu sveta u reliju priključio 1989. godine, a šampionske titule u konkurenciji proizvođača osvajao je 1995, 1996. i 1997. godine. Za taj tim vozili su veliki šampioni kao sto su Karlos Sains, Kolin MekRe i Ričard Burns.

Zbog velikog pada prodaje, proizvođači automobila u čitavom svetu nalaze se u velikoj krizi i mnogima preti bankrot, a više fabrika je privremeno obustavilo proizvodnju.

Teška finansijska situacija ovog meseca primorala je i čelnike Honde da povuku ekipu iz Formule 1, čime će kompanija uštedeti pola milijarde dolara, koliko iznose troškovi za jednu sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve