Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 15.12.2008.

11:58

Suzuki se povukao iz šampionata

Japanski proizvođač automobila Suzuki saopštio je da se povlači iz takmičenja u svetskom šampionatu u reliju (WRC) za narednu sezonu zbog finansijske krize.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Suzuki je odluku saopštio 10 dana pošto je Honda odlučila da povuče ekipu iz takmičenja u Formuli jedan. "Zbog slabe prodaje vozila koju je uzrokovala ekonomska kriza Suzuki je primoran da preduzme mere kako bi osigurao funkcionisanje kompanije u budućnosti. Posle procena smo odlučili da se povučemo iz takmičenja u svetskom šampionatu", navodi se u saopštenju.

Suzuki je 2002. počeo učešće u juniorskom reliju (JWRC), a ove sezone u svetskom reli šampionatu je završio na petom mestu, od
šest ekipa, u konkurenciji konstruktora. Vozači Suzukija u generalnom plasmanu zauzeli su 12. i 13. mesto.

"Takmičenje u JWRC i WRC doprinelo je pozitivno na razvoj i marketing Suzukijevih vozila, naročito u Evropi. Suzuki će nastaviti da sarađuje sa klijentima koji učestvuju u raznim takmičenjima", navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve