Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 22.11.2010.

11:43

Džonsonu peta NASCAR titula

Zahvaljujući drugom mestu na poslednjoj trci sezone, voženoj u Majamiju, Džimi Džonson je osvojio petu uzastopnu titulu šampiona NASCAR Sprint kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred finale sezone Džonson je imao 15 bodova zaostatka u odnosu na Denija Hamlina, ali je njegov glavni rival trku završio kao tek 14.

Zato je Džonson sezonu završio sa 39 bodova prednosti u odnosu na Hamlina i tako ujedno došao do rekordne uzastopne titule u šampionatu.

Na trci u Majamiju, dugoj 400 milja, trijumfovao je Karl Edvards, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo Kevin Harvik i tako ujedno zauzeo treće mesto u plasmanu.

Bio sam veoma agresivan, a čak i da niste moji navijači, mislim da ste videli nešto posebno danas”, rekao je Džonson.

Po broju titula među aktivnim vozačima Džonson je sada pretekao svog timskog kolegu Džefa Gordona, dok je trenutno treći na listi najboljih svih vremena. Više titula od Džonsona imaju Ričart Peti i Dejl Ernhart, po sedam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve