Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 19.06.2014.

13:26

Xross Challenge za vikend na Kopu

Kopaonik će predstojećeg vikenda ugostiti hrabre motocikliste koji će se takičiti u okviru trke izdržljivosti Xross Challenge.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvi srpski enduro izazov startuje u subotu u 8.30 za velike motore, odnosno 11.30 za male, a prvog dana svi takmičari u teškoj i superteškoj kategoriji moraće da savladaju stazu dugu oko 100 kilometara.

Nedelja je rezervisana za ‘male’ motore, a vozače očekuje 80 kilometara vožnje na zahtevnim terenima.

Posebnu čar Xross Challenge trke čini to što će sve klase prolaziti kroz delove Kopaonika od Jošaničke banje do Brzeća, prelazeći preko samog skijaškog centra, ali putevima za koje većina nije znala da postoje. Ujedno, to su i najlepši delovi te planine, čije se staze pružaju po najrazličitijim terenima, od makadama, kroz šume i potoke, preko kamenitih deonica i blata, do strmih uspona.

Organizatori su pripemili posebna mesta za gledaoce. Tako će žičara „Mali Karaman“ biti otvorena za posetioce, a najbolji pogled na akciju koju će praviti bučni motori biće sa vrha Bele reke i na izlazu Duboke 2, dok će specijalni ispiti moći da se prate iza hotela Rtanj gde je i baza čitavog događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve