Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 03.10.2010.

23:20

Toresu X-Fighters finale u Rimu

Veliko finale ovogodišnje Red Bull X-Fighters u Rimu pripalo je Špancu Daniju Toresu, koji je do trijumfa došao pred 20.000 gledalaca.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tores je u finalu poslednjeg takmičenja sezone pobedio Amerikanca Adama Džonsa, ali je titula na kraju pripala Nejtu Adamsu, takođe iz Sjedinjenih Država.

Adams je tako uspeo da odbrani titulu u najprestižnijem motokros takmičenju na svetu, zahvaljujući trećem mestu u prestonici Italije.

Obožavam Italiju”, rekao je Tores odmah posle svog nastupa kojim je impresionirao kako sudije, tako i publiku, dok je Džons priznao da je Španac zaslužio pobedu u ‘večnom gradu’.

U gradu, u kojem su tokom istorije vođene legendarne borbe gladijatora, nije mogla da bude viđena neizvesnija borba za titulu. Na kraju je Adams do titule došao sa samo pet bodova prednosti u odnosu na Norvežanina Andrea Vilu. Posebnu poslasticu za sve gledaoce u Rimu priredio je bivši vozač Formule 1 Dejvid Kultard, koji se u bolidu Red Bula provozao arenom.

Tokom ovogodišnje Red Bull X-Fighters turneje 12 najboljih motokrosista na planeti se borilo na spektakularnim lokacijama na tri kontinenta, pred ukupno 169.000 navijača. Neki skokovi dostizali i 15 metara u visinu i 30 kroz vazduh, i to u Gizi, Moskvi, Madridu, Londonu, Meksiko Sitiju i Rimu. 12 vozača izveli su 770 skokova, uključujući 524 okreta i zajedno su preleteli dužinu od 17.000 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve