Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 27.05.2010.

23:46

Francuz koji će zadiviti Beograđane

U narednih nekoliko dana Beograđani će širom grada moći da budu svedoci 'vratolomija' Francuza Žulijena Dupona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dupon se bavi motokros disciplinom pod nazivom Trial-X i on se baš smatra njenim začetnikom.

Za tu disciplinu se može reći da je parkur na motoru, jer za cilj ima dolazak sa jedne tačke na drugu najkraćim mogućim putem. Pod tim se misli na skok sa jedne zgrade na drugu, penjanje na objekte kuda mnogi teško idu i peške ili uopšte ne mogu da prođu.

Razlog za dolazak Dupona u Beograd je snimanje filma „Ride the World“, tačnije trećeg dela, a radnja samog početka će biti smeštena upravo u glavnom gradu Srbije, gde je poželeo da dođe kada je video slike objekata.

Dupon se u četvrtak zagrevao na lokacijama kao što su napuštena zgrada u zvezdarskoj šumi, gde je skakao sa petog sprata jedne zgradi na četvrti druge, a visina je bila oko 15 metara, a razmak deset. Posle toga je za potrebe fotografisanja preskakao bager, a potom je i prešao motorom preko betonskog mosta na Vilinim vodama, na iznenađenje vozača koji su se tada našli u blizini.

Beograđani će u petak i tokom vikenda Dupona moći da vide na različitim lokacijama, koje za sada nisu ni poznate njegovim domaćinima, predstavnicima Red Bula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve