Nova vest
Auto-moto

Petak, 16.04.2010.

00:39

U susret novoj moto sezoni

Moto savez Srbije u aktuelnu sezonu ulazi trkom na stazi Gornji Breg kod Sente, u disciplini motokros 24.aprila.

Izvor:

Autor:

Default images

Već nedelju dana kasnije, uslediće i duplo otvaranje u brzinskom motociklizmu, a pre svega na izbornoj Skupština Saveza, zakazanoj za nastupajući vikend, odlučivaće se o novom predsedniku. Kako za sada stvari stoje, za dovoljno usijanu fotelju i ne vlada neko interesovanje.

Nešto bolje interesovanje vlada kod takmičara, kada su u pitanju licence za aktuelnu sezonu. Trenutno prednjače jahači u disciplini sa vratolomijama, jer su njihova takmičenja uveliko aktuelna na međunarodnom nivou. Ekipa iz brzinskog po staroj dobroj praksi čeka poslednji dana, kako bi i onako malu prostoriju Saveza ispunili do poslednjeg mesta.

Više od 50 takmičarskih dozvola do sada je izdato. Sekretar Saveza veruje da će do kraja roka još jedno 150 vozača iz sve tri discipline doći po iste. Prošle godine bilo je oko 250 licenci, zahvaljujući takmičarima iz drag bajk discipline, koje ove godine neće biti na repertoaru.

Motokros broji devet takmičenja, zvaničnih za šampionat. Kandidaturu za pozivnu trku istakao je Leskovac, tako bi to bilo okruglo deset trka u trenutku kada u svim strukturama vape za novcem. Finale sezone biće sa prefiksom Istočnoevropski kup, koliko da nismo bez internacionalnih takmičenja.

Dijamant iz Aranđelovca zasijaće na stazi u Subotištu 1. maja u punom sjaju po dva osnova, na svetski praznik rada. Da je Dragoslav Perišić veliki radnik, govori činjenica će imati čast da prvu trku sezone organizuje na novootvorenom poligonu bezbedne vožnje, kao što niko do sada nije uradio. Pored premijere u kalendaru takmičenja ima još pet zakazanih susreta, od koji je jedno za nekadašnji šampionat Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve