Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.03.2020.

18:00

"Dešavaju se strašne stvari, ali se trudim da ostanem pozitivan"

Francuski motociklista Žoan Zarko rekao je da se trudi da maksimalno iskoristi pauzu u sezoni koja je stigla zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

MotoGP je u istoj situaciji kao Formula 1 i trke se, jedna za drugom, otkazuju.

Iako je sezona faktički počela u Kataru, tamo nije bilo "kraljevske klase", već su vozili samo Moto 2 i Moto 3, a Zarko kaže da će ovu prinuđenu pauzu iskoristiti što bolje može.

"Ovo je užasno. Strašne stvari se dešavaju, ali se trudim da ostanem pozitivan i da ovo pretvorim u svoju prednost. Sigurno, biće teško bez motora, a prošle godine sam na Hondi naučio i koliko se teško možemo prilagoditi. Da, bio sam loš u Australiji tada kada sam završio na 13. mestu. Ali je sve bilo bolje i bolje do potpisa sa Dukatijem i treninga u novembru uopšte nisam vozio. Mislim da je pauza trajala 3 meseca od Malezije i tako da sebi govorim da ovu pauzu mogu da pretvorim u svoju prednost. Nadam se da nešto dobro može iz ovoga da izađe", rekao je Zarko za francuski Canal +.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve