Nova vest
Auto-moto

Utorak, 23.04.2019.

21:30

Doviciozo: Da je Rosi nastavio po starom uništio bi se

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo izjavio je da je ikona motosporta Valentino Rosi napravio jako pametan potez kada je promenivši svoj mentalitet.

Izvor: SN

Autor: SN

Doviciozo: Da je Rosi nastavio po starom uništio bi se
Photo by Mirco Lazzari gp/Bongarts/Getty Images

Valentino Rosi je u svojoj karijeri bio šampion sedam puta u najjačoj konkurenciji i to ga je svrstalo među same legende motociklizma, a uprkos činjenici da je u februaru napunio 40 godina, Rosi se i dalje takmiči na najvišem nivou.

"Promenio je svoj mentalitet, bio je primoran da uradi to i bio je to pametan potez. Da je nastavio sa pristupom kakav je imao pre deset godina, uništio bi sam sebe. Ali, inteligentan je, shvatio je da svojim porazima ne može da pristupi na isti način kao nekada i adaptirao se. Ima 40 godina, a pogledajte šta radi. U poslednje dve i po godine je uspeo da se izbori sa odličnim timskim kolegom kakav je Vinjales
", rekao je Andrea Doviciozo.

Andrea je rekao da njegovi plani nisu nalik Rosijevim, pošto je otkrio da je njegova velika želja da se takmiči u motokros seriji.

"Nije mi zamisao da budem u kraljevskoj klasi do 40. Ne zato što ne smatram da to mogu, već mi to nije cilj. Svako živi svoj život na svoj način, ali Valentinu dobro ide, a on ima priliku da odluči da li će nastaviti da se trka ili ne, a u ovom trenutku bi se bez Moto GP šampionata osećao gore. Iako nije osvojio titulu mnogo godina, voljan je da se bori sa velikim brojem mladih vozača. Istina je svi žive kako žele, svi imaju svoje prioritete. Moji su, na primer, da se takmičim u motokrosu, a da sam osvojio devet titula kao Rosi, više ne bih bio u kraljevskoj klasi", poručio je popularni Dovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve