Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 27.03.2017.

17:18

Markes: Zamena guma je bila najveća greška

Vozač Honde Mark Markes rekao je da je imao mogućnost da se bori za podijum u Dohi, ali je njegova odluka da promeni prednje gume bila loša.

Izvor: SM

Autor: SM

Markes: Zamena guma je bila najveća greška
Getty Images

Trka na na stazi "Losail" je kasnila 45 minuta zbog novih problema sa kišom, zbog koje nisu vožene ni kvalifikacije u subotu, a iz istog razloga je imala i dva kruga manje.

"Odradili smo dobar posao tokom vikenda, i imali smo jasan plan, koji je bio da koristim tvrđu prednju gumu, ali posle haotične situacije koja je nastala zbog kiše, stvorile su se mnoge nedoumice", rekao je Markes.

Španac se pojavio na stazi sa prednjom tvrdom gumom, ali posle odlaganja odlučili su se ipak za prednju srednje tvrdu komponentu.

Već posle nekoliko krugova, vozač aktuelni šampion Moto GP je shvatio da je izbor bio pogrešan. Guma se brzo istrošila, zbog čega nije bio u stanju da nadoknađuje svoj zaostatak na kočenju.

“Na kraju smo odlučili da stavimo srednje tvrdu gumu, sa ciljem da smanjim rizik od pada, ali ispostavilo se da je to bila naša najveća greška tokom ovog vikenda. Mučio sam se sa prednjim krajem sve vreme, nisam mogao da kočim jako i guma se potrošila nakom nekoliko krugova. Imao sam i manjih problema sa ubrzavanjem, ali i pored toga sam imao dobar osećaj na motoru. Ali, posle pogrešnog izbora guma nisam mogao da nadoknadin zaostatak na kočenju. To je moja najjača tačka, pa sam odlučio da završim ovu trku, jer će u Argentini biti već drugačija trka.” izjavio je Markes posle trke u Kataru.

Španski motociklista Maverik Vinjales slavio je na premijeri nove sezone Moto GP šampionata, dok je Markes završio kao četvrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve