Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 21.08.2016.

17:08

Moto GP: Novi prvenac, Kračlou iznenadio u Brnu

Vozač ekipe LCR Honda Kal Kračlou neočekivano je slavio na trci u Brnu čime je ostvario prvu pobedu u Moto GP klasi u svojoj karijeri.

Izvor: AK

Autor: AK

Moto GP: Novi prvenac, Kračlou iznenadio u Brnu
Foto: Getty images

Kišno vreme je potpuno pretumbalo raspored u Češkoj, pa je neočekivano četvrto mesto zauzeo Loris Baz, iznenadio je i Ektor Barbera petom pozicijom, a četvrti "junak" Brna bio je Judžin Laverti koji je završio šesti.

Gubitnik dana je aktuelni šampion Horhe Lorenco koji je ostao bez ijednog boda. Španac je trku završio na poslednjem, 17. mestu sa krugom zaostatka za pobednikom.

To je iskoristio Valentino Rosi koji je stigao do druge pozicije, dok je uprkos padu sa pol pozicije do trećeg mesta na podijumu stigao vodeći u generalnom plasmanu Mark Markes.

Kračlou je porvi vozač iz Velike Britanije koji je slavio na jednoj Moto GP trci posle 35 godina, a treći je vozač koji je ove sezone stigao do prvenca, posle Džeka Milera i Andree Janonea, koji je iznenadio prošlog vikenda.

U generalnom plasmanu lider je i dalje Markes sa 197 bodova, ispred Rosija sa 144 i Lorenca koji je ima 138.

Sledeća trka vozi se za Veliku nagradu Britanije na Silverstonu za dve nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve