Nova vest
Auto-moto

Petak, 03.06.2016.

18:29

Katalunja – tragična pogibija Luisa Saloma

Vozač tima SAG u Moto2 šampionatu Luis Salom tragično je izgubio život na treningu pred Veliku nagradu Katalunje.

Izvor:

Autor:

Katalunja – tragična pogibija Luisa Saloma
Getty Images

Dvadesetpetogodišnji momak sa Maljorke izgubio je kontrolu nad motorom u 12 krivini i zakucao se u zaštitni zid, a navodi se da nije došlo do kontakta sa drugim učesnicima treninga.

"Posle izletanja sa staze, tokom treninga za Veliku nagradu Katalunje u Moto2 šampionatu, Luis Salom podlegao je povredama u bolnici. Naše misli usmerene su ka njegovoj porodici", stoji u saopštenju tima.

Dva ambulantna vozila, dve hitne pomoći i medicinski helikopter ubrzo su se našla na mestu udesa, Luis je nedugo zatim prebačen u obližnju bolnicu, ali je uprkos hitnoj operaciji podlegao povredama u 4:55 po lokalnom vremenu.

Salom se takmičio u svetskom moto šampionatu od 2009. godine, najveći uspeh u karijeri bilo mu je drugo mesto u Moto3 kategoriji, dok je u Moto2 tri puta završavao na pobedničkom podijumu.

Ovo je prva smrt u moto sportu od 2011. godine i pogibije Marka Simončelija, a druga u Moto2 šampionatu od smrti Šoja Tomizave 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve