Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 21.04.2016.

21:56

Lorenco: Dukati – šansa da uđem u istoriju

Šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Horhe Lorenco rekao je da je jedan od razloga što će preći u Dukati prilika da uđe u istoriju.

Izvor: JT

Autor: JT

Lorenco: Dukati – šansa da uđem u istoriju
Getty Images

Lorenco je već devetu godinu u redovima Jamahe, sa kojom je osvojio tri titule, a iako mu je japanski tim ponudio novi ugovor, odlučio je da prihvati ponudu Dukatija i pređe u italijansku ekipu naredne sezone.

Španac je istakao da posle tri titule sa Jamahom postoji opasnost da mu ponestane motivacije, iako je naglasio da želi da osvoji i četvrtu ove sezone.

Sa Jamahom, titula je samo titula. Kada bih je osvojio sa Dukatijem, što je pošlo za rukom samo Kejsiju Stoneru, to bi mi omogućilo da uđem u istoriju. To bi mogao da bude deo mog novog izazova”, naglasio je Lorenco.

Pošto je Lorencov timski kolega Valentino Rosi potpisao novi ugovor sa Jamahom pre početka sezone, pojavile su se spekulacije o Lorencovom prelasku u Dukati, koji je potvrđen u ponedeljak. Pred svoju domaću trku, Veliku nagradu Španije, Lorenco je otkrio zašto je doneo takvu odluku.

Mnogo je razloga, a najveći je moja motivacija. Izazov je pokušati da osvojim titulu na drugim motoru, da posle toliko godina u kraljevskoj klasi dajem svoj maksimum svakog dana. Osetio sam da mi je potreban novi izazov. Moja romantična ideja je bila da ostanem u Jamahi tokom cele karijere, ali sada to nije moguće. Motivacija je glavni razlog zašto sam se odlučio za promenu. Osećam veliku zahvalnost Jamahi, bez nje, ne bih bio trostruki šampion kraljevske klase”, istakao je Lorenco.

Lorenco je negirao da je njegov status u timu imao veze sa njegovom odlukom, gde će sigurno biti prvi vozač.

Nikad nisam bio zabrinut oko toga da li sam prvi ili drugi vozač Jamahe. Za mene je bilo dovoljno što imam istu šansu kao moj timski kolega jer verujem u svoj potencijal”, rekao je Španac.

Branilac titule je takođe naglasio da će mu način rada u Dukatiju pomoći da dobije motor koji će biti u skladu sa njegovim potrebama, što nije slučaj sada jer je dužan da ga razvija zajedno sa Rosijem.

Dukati ima drugačiju filozofiju od Jamahe. U budućnosti ću imati veću moć da kreiram motor kakav želim da vozim. Oni će biti fokusiraniji kada me slušaju”, naglasio je Lorenco.

Lorenco je takođe istakao da mu priča o narednoj sezoni neće poremetiti planove koje ima za ovu.

Ako niste fokusirani, na motoru to može da bude opasno. Moja budućnost je rešena, ali sada nije vreme da razmišljam o sledećoj sezoni”, rekao je Lorenco.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve