Nova vest
Auto-moto

Petak, 12.02.2016.

18:21

Rosi: Ako ostanem, biće to na dve godine

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da će ukoliko odluči da ostane u kraljevskoj klasi, to biti do kraja 2018. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Rosi: Ako ostanem, biće to na dve godine
Getty Images

Kao i svim ostalim fabričkim vozačima (Jamaha, Honda, Dukati, Suzuki), ‘Doktoru’ sadašnji ugovor ističe na kraju ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Rosi, koji za nekoliko dana puni 37 godina, više puta je isticao da će tokom prvog dela nove sezone odlučiti da li će ostati u šampionatu ili se povući. Takođe je naglasio da ako odluči da ostane, to će biti samo u Jamahi i da ne postoji opcija da promeni tim.

Na kraju ove sezone, isteći će mi ugovor. Moraću da odlučim da li ću nastaviti još dve sezone ili ne. Ako ostanem, to će biti na dve sezone, pošto su svi ugovori za dve sezone”, naglasio je Rosi.

‘Doktorova’ odluka će mnogo zavisiti od toga kako će se njegova Jamaha privići na novu elektroniku i Mišelinove pneumatike.

Biće to kao 2014. godine, kada sam rekao da ću razmisliti o svemu posle nekoliko trka. Morate da pogledate prvih pet ili šest trka i onda razmislite”, naglasio je Rosi.

Rosi je do sada uvek odluku donosio oko Velike nagrade Italije, na stazi “Muđelo”, na kojoj je tokom karijere bio najuspešniji. Ta trka se ove godine vozi 22. maja, a ovogodišnji šampionat startuje 20. marta u Kataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve