Nova vest
Auto-moto

Sreda, 10.02.2016.

20:47

Lorenco: Jamaha više želi da Rosi pobedi

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Horhe Lorenco veruje da je normalno to što bi u Jamahi više žele da Valentino Rosi pobeđuje nego on.

Izvor: JT

Autor: JT

Lorenco: Jamaha više želi da Rosi pobedi
Getty Images

Lorenco i Rosi su prošle godine do poslednje trke vodili borbu za titulu, a Španac ju je rešio u svoju korist za pet bodova.

Taj duel je podelio garažu japanskog tima, ali Lorenco ističe da nije tajna da je Rosi popularniji i omiljeniji unutar Jamahe.

Nikad nisam brinuo oko toga što mediji više vole Rosija i što je uvek oko njega više fotografa. Čak mi je normalno to što bi Jamaha više volela da on pobeđuje zbog njegove popularnosti i toga što je prodao više motora. Nikad nisam stavljao veto na Valentina ili nekog drugog timskog kolegu, čak ni kada sam imao šansu da to uradim. Svestan sam Rosijeve važnosti za brend, kako na stazi, tako i van nje. Za mene je najvažnije da imamo iste uslove jer verujem u svoje sposobnosti i znam da ću unutar tih pravila imati dobar rezultat. S druge strane, kompanija me je oduvek maksimalno podržavala”, istakao je Lorenco.

Rosi je prošle sezone vodio u generalnom plasmanu sve do poslednje trke u Valensiji, ali ga je kazna koju je dobio zbog incidenta sa Markom Markesom u Maleziji koštala šanse da osvoji desetu titulu.

Istina je da je određen deo tima imao čudan osećaj, drugačije bi bilo da se samo jedan vozač Jamahe borio za titulu. Zbog te kontroverze su pojedini odnosi zahladneli, ali mislim da je to posledica svega što se desilo u Sepangu”, naglasio je Lorenco.

Lorenco je u poslednje vreme povezivan sa prelaskom u Dukati, ali on ističe da mu je san da se povuče kao vozač Jamahe.

Čak i tokom najtežih vremena, rekao sam da mi je san da se povučem u Jamahi. I ne samo to, posle titule mislim da je moguće da postanem najuspešniji vozač tima, to mi je san. Tim mi je glavni prioritet, važno je da cene ono što im pružam. Posle Valentinove poslednje titule 2009. godine, ja sam jedini vozač Jamahe koji je bio šampion”, rekao je Lorenco.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 20. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve