Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 08.11.2015.

22:05

‘Doktor’ se nije pojavio na gala večeri

Vozač Jamahe Valentino Rosi nije se pojavio na gala večeri na kojoj je Horhe Lorenco dobio šampionski pehar za titulu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

‘Doktor’ je sezonu završio sa pet bodova zaostatka u odnosu na svog timskog kolegu, a kao razlog njegovog izostanka Jamaha je navela da se ne oseća dobro.

Međutim, izvesno je da se Rosi nije pojavio na proglašenju pobednika iz protesta zbog raspleta šampionata i sukoba sa Markom Markesom, koji je zauzeo treće mesto u šampionatu.

Sam finiš sezone obeležio je sukob između Rosija i Markesa, pošto je devetostruki svetski šampion optužio mladog Španca da ga sabotira u borbi za titulu jer želi da je Lorenco osvoji.

Sve je kulminiralo incidentom na Velikoj nagradi Malezije pre dve nedelje, zbog kojeg je Rosi startovao začelja na zatvaranju sezone u Valensiji, gde je kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani. Lorenco je trijumfovao na poslednjoj trci sezone, ispred Markesa i njegovog timskog kolege Danija Pedrose. ‘Doktor’ je po njenom završetku optužio mladog vozača Repsol Honde da je štitio novog šampiona, a Markes je to negirao.

Gala večeri prisustvuju vozači koji su zauzeli prva tri mesta u šampionatu u sve tri kategorije. Rosi ju je po drugi put propustio, iako je po rezultatima trebalo da se pojavi, a prethodni put se to desilo 2007. godine, kada je Kejsi Stoner osvojio titulu.

Na našem sajtu možete da pročitate i temu "Mislili ste da Rosi preteruje...".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve