Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 08.11.2015.

21:41

Markes: Nisam štitio Lorenca, hteo sam pobedu

Vozač Repsol Honde Mark Markes negirao je tvrdnje Valentina Rosija da je štitio Horhea Lorenca na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Valensije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Markes je zauzeo drugo mesto na stazi “Rikardo Tormo”, iza Lorenca, koji je osvojio titulu sa pet bodova prednosti u odnosu na ‘Doktora’.

Mladi Španac je tokom cele trke bio odmah iza novog šampiona, ali nijednog trenutka nije pokušao da ga napadne. To je zasmetalo Rosiju, koji je čak za njega rekao da je bio Lorencov telohranitelj jer je odmah odgovorio na napad svog timskog kolege Danija Pedrose kada je pokušao da ih ugrozi na čelnim pozicijama.

Markes je posle trke rekao da ga je Pedrosin napad koštao šanse za pobedu, a na konferenciji za medije je negirao Rosijeve tvrdnje.

Da sam pokušao da budem Lorencov telohranitelj, bio bih pet ili šest sekundi iza. Ne bih rizikovao i pratio ga. Da sam ostao pet ili deset sekundi iza, bilo bi lako. Ali, moj cilj je bio da dam 100 odsto i borim se za pobedu”, naglasio je Markes.

Rosi je prethodno optužio Markesa da ga je namerno usporavao da bi pomogao Lorencu u Australiji, pre nego što je došlo do incidenta između njih dvojice na pretposlednjoj trci u Sepangu.

Znate, on je to već rekao posle Filip Ajlanda. To tada nisam razumeo jer sam mu tada dao pet bodova time što sam bio ispred Lorenca. Janone je bio taj koji mu je oduzeo četiri boda. Posle te trke, on je došao, izvinio se, rukovali smo se i to je bilo to. Ali, kada smo došli u Maleziji, progovorio je”, istakao je Markes.

Na našem sajtu možete da pročitate i temu "Mislili ste da Rosi preteruje...".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve