Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 08.11.2015.

20:13

Rosi: Markesovo ponašanje je loše za sport

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da ono što je Mark Markes uradio na poslednje tri trke sezone nikada nije viđeno u Moto GP šampionatu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Rosi je na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Valensije, zauzeo četvrto mesto posle starta sa 26. pozicije zbog kazne koju je dobio za izazivanje incidenta sa Markesom na prethodnoj trci, koja je vožena u Maleziji.

‘Doktor’ je pre te trke optužio Markesa da ga je usporavao nedelju dana ranije u Australiji, a potom su njih dvojica imali okršaj na ivici kontakta do incidenta u kojem je Italijan imao nameru da natera svog rivala da otera preširoko.

Mladi vozač Repsol Honde je izleteo posle kontakta, optužio je Rosija da ga je šutnuo, da bi na zatvaranju sezone zauzeo drugo mesto, iza novog šampiona Horhea Lorenca, kojeg nijednom nije napao iako je bio dovoljno blizu da barem pokuša.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, pa je Lorenco pobedio Rosija u borbi za titulu za pet bodova.

Gradili smo ovu sezonu od prve trke i na kraju je ona svakako bila sjajna. Bio sam konkurentan i nisam pravio greške. Posle Motegija sam mislio da imam potencijal za titulu, ali, nažalost, od trke na Filip Ajlandu nešto se promenilo i na poslednje tri trke smo videli nešto što ranije nismo u našem sportu”, rekao je Rosi.

‘Doktor’ je potom ponovo javno napao Markesa, istakavši da je njegovo ponašanje loše za sport.

Mislim da je situacija bila loša, ali je sada postala ponižavajuća za sve jer je Markesovo ponašanje neverovatno i loše za sve, posebno za sport. Niko nije očekivao da bi vozač Honde mogao da pomogne vozaču Jamahe da pobedi i da se bori sa svojim timskim kolegom zbog toga. Ali, takva je situacija i svi mi moramo da je prihvatimo. Srećan sam jer su sada svi videli da sam bio u pravu kada sam sve ono rekao u Australiji i stvarno ne razumem Markesovo ponašanje”, naglasio je Italijan.

Rosi je istakao da se nada da će Markes shvatiti svoje postupke, kako je rekao, zarad svoje karijere.

Iskreno, teško mi je da mu bilo šta kažem. Ali, nadam se da će razumeti šta je uradio na poslednje tri trke zbog budućnosti svoje karijere. Bilo je evidentno da su vozači Honde brži. Svi znamo da u drugom delu trke Honda ima bolji potencijal, ali je Markes štitio Lorenca kao na Filip Ajlandu i Sepangu. Na kraju, mislim da Lorenco ne bi trebalo da bude mnogo srećan jer titula nije odlučena na stazi. Ali, to je već prošlost”, istakao je Rosi.

Na našem sajtu možete da pročitate i temu "Mislili ste da Rosi preteruje...".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve