Nova vest
Auto-moto

Petak, 09.10.2015.

10:11

Povređeni Lorenco na vrhu, Rosi 0,8s iza

Vozač Jamahe Horhe Lorenco bio je najbrži na prvim treninzima pred 15. trku sezone kraljevske klase Moto GP šampionata, Veliku nagradu Japana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
© 2015 Yamaha Motor Racing

Lorenco je najbolji krug na stazi “Tvin Ring Motegi” ostvario u vremenu od 1:44.731 minuta tokom popodnevnog treninga.

Dani Pedrosa na Repsol Hondi tada je bio 128 hiljaditinki iza Lorenca, a njih dvojicu je pratio vozač Dukatija Andrea Janone, koji je bio skoro dve desetinke dalje.

Vodeći u generalnom plasmanu Valentino Rosi, koji ima 14 bodova više od Lorenca pred poslednje četiri trke, bio je tek osmi, sa više od osam desetinki zaostatka u odnosu na timskog kolegu.

Lorenco, koji je tokom vikenda povredio ligamente ramena, na prvim treninzima se pokazao kao vozač kojeg će svi želeti da pobede. Na prvom treningu je razlika između njega i Rosija bila upola manja nego tokom popodneva, ali je četvorostruki svetski šampion potom pojačao ritam, isto kao i još nekolicina vozača.

Na tom bržem treningu, najbolju trojicu sledili su drugi vozač Dukatija Andrea Doviciozo, Bredli Smit na Jamahi ekipe Teh 3 i vozač Suzukija Aleš Espargaro. Aktuelni šampion Mark Markes bio je sedmi tada, a i on je kao Lorenco između dve trke doživeo povredu, pošto je slomio ruku u novom padu. Prvu desetoricu kompletirali su Rosi, drugi vozač Jamahe Teh 3 Pol Espargaro i Ektor Barbera na Avintiji.

Tokom prepodneva, Janone je bio četiri desetinke iza Lorenca, a samo 17 hiljaditinki ispred Rosija. Smit je imao četvrto vreme, ispred Pedrose, Dovicioza, Markesa, braće Espargaro i vozača Aprilije Štefana Bradla.

Akcija u Motegiju se nastavlja u subotu slobodnim treninzima koji su na programu od 2.55 i 6.30 po našem vremenu. Kvafliikacije su zakazane za 7.10, a trka za Veliku nagradu Japana startuje u nedelju u 7 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve