Nova vest
Auto-moto

Subota, 29.08.2015.

16:08

Markes rekordom do pola na "Silverstonu"

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes osvojio je pol poziciju pred 12. trku sezone, Veliku nagradu Britanije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Vozač Repsol Honde je do najbolje startne pozicije došao rekordnim krugom na legendarnom „Silverstonu“, od 2:00.234 minuta.

Markesu će se u prvom redu na startu trke, u nedelju od 14 časova, pridružiti Horhe Lorenco na Jamahi i timski kolega Dani Pedrosa.

Kvalifikacije na legendarnoj stazi očekivano su protekle u znaku borbe Markesa i Lorenca za pol poziciju, a njih dvojicu su na kraju delile skoro tri desetinke. Pedrosa se sve vreme držao iza njih dvojice, ali nijednog trenutka nije ozbiljnije uspeo da im pripreti. Njegov zaostatak u odnosu na Markesa bio je nešto manje od pola sekunde.

Bolji od ostalih bio je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, koji pred poslednjih sedam trka sezone ima isti broj bodova kao Lorenco na čelu generalnog plasmana. ’Doktor’ se mučio od početka trkačkog vikenda, ali je napredovao i kvalifikacije završio sedam desetinki iza Markesa.

Sledio ga je dvojac Jamahe Teh 3, Pol Espargaro i Bredli Smit, ispred Skota Redinga na Hondi ekipe Mark VDS. Prvu desetoricu kompletirali su vozač LCR Honde Kal Kračlou, Andrea Janone na Dukatiju i vozač Suzukija Aleš Espargaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve