Nova vest
Auto-moto

Petak, 29.05.2015.

20:43

Tinejdžer za kojeg navija ceo region

Ima 16 godina, veliki broj trofeja iza sebe, a ove godine je dočekao svoj najveći izazov – učešće u Red Bul kupu novajlija, poslednjoj stanici pred Moto GP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Foto: Katica Bošnjak

Njegovo ime je Martin Vugrinec, iz Hrvatske je, ali nikada nije bio šampion u svojoj domovini, ali zato jeste u Srbiji. Može se reći da je ujedinio ceo region, pošto svi ljubitelji motociklizma sa ovih prostora ne mogu da dočekaju trenutak kada će imati nekog svog u najjačoj konkurenciji, a ako Martin uspe u svojoj nameri, neće čekati još dugo...

Od malena, Martin se kalio na stazama širom stare Jugoslavije, mada se teško za neku na kojoj je vozio može reći da zaslužuje da se nazove autodromom. Praktično je prvo seo na motor, a tek onda prohodao, pa je njegovo bavljenje motociklizmom nekako bilo prirodno.

Moj tata je vozio trke kada je bio mlad. Čim sam se rodio, on me je stavio na svoj motor i tako se rodila ljubav prema njima. Išli smo zajedno po trkama i to je bio normalan sled događaja. Ne znam tačno kada sam prvi put seo na motor, ali znam da sam počeo prvo motor da vozim, a tek onda bicikl“.

Više o Martinu Vugrinecu pročitajte u našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve