Nova vest
Auto-moto

Petak, 29.05.2015.

18:21

Doviciozo na vrhu, neizvesno u Muđelu

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo bio je najbrži tokom prvog dana akcije pred Veliku nagradu Italije u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Doviciozo je ostvario najbolja vremena na oba treninga vožena u petak pred šestu trku sezone, a najbrži je bio tokom popodneva krugom od 1:47.479 minuta.

Italijan je tada jednu i po desetinku iza sebe ostavio branioca titule Marka Markesa, dok je Horhe Lorenco na Jamahi bio samo dve desetinke dalje.

Prvi dan akcije na stazi „Muđelo“ protekao je u znaku velike neizvesnosti, pošto je čak 14 vozača bilo unutar osam desetinki tokom prvog treninga, a 13 unutar jedne sekunde tokom popodneva.

Na ’bržem’ treningu, najbolju trojicu pratio je drugi vozač Dukatija Andrea Janone, ispred Bredlija Smita na Jamahi ekipe Teh 3, vozač LCR Honde Kal Kračlou i Aleš Espargaro na Suzukiju. Prvu desetoricu kompletirali su vozač Mark VDS rejsinga Skot Reding, devetostruki svetski šampion i mlađi od braće Espargaro Pol.

Zaostatak manji od sekunde u odnosu na Dovicioza imali su Mikele Piro, treći vozač Dukatija, koji je dobio ’vajld kartu’ za Muđelo, Danilo Petruči na Pramak Dukatiju i drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa.

Tokom prepodneva, Doviciozova prednost u odnosu na Lorenca iznosila je tek 33 hiljaditinke, dok je Janone bio samo 14 hiljaditih delova sekunde iza Španca. Markes je bio četvrti, sledili su ga vozač Pramak Dukatija Joni Ernandes, Rosi, Reding, Smit i mlađi Espargaro, koji su bili manje od pola sekunde iza vozača Dukatija. Deseto vreme imao je Kračlou, ispred Pedrose, Pira, Petručija i vozača Avintije Ektora Barbere, koji je na 14. mestu bio 782 hiljaditinke sporiji od Dovicioza.

Treći trening u Muđelu se vozi u subotu od 9.55, dok je četvrti na programu od 13.30. Kvalifikacije u kraljevskoj klasi počinju u 14.10, a Velika nagrada Italije startuje u nedelju u 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve