Nova vest
Auto-moto

Subota, 25.04.2015.

21:52

Markes slomio prst, odmah operisan

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes slomio je mali prst leve ruke tokom motokros treninga i odmah je operisan.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Honda Racing Corporation

U saopštenju Repsol Honde, Markesovog tima, navodi se da njegovo učešće na Velikoj nagradi Španije, narednoj trci, nije isključeno.

Markes je operisan u Barseloni samo nekoliko sati pošto je doživeo frakturu prsta i tom prilikom mu je ugrađena titanijumska pločica.

Prema rečima doktora Havijera Mira, Markes će sa oporavkom započeti već u nedelju i zbog toga je velika verovatnoća da će se već u petak naći na stazi “Heres”, na prvim slobodnim treninzima pred četvrtu trku sezone.

Markes je u dosadašnjem delu sezone zabeležio jednu pobedu i četvrto mesto, uz odustajanje na prošlonedeljnoj Velikoj nagradi Argentine. Mladi Španac tako sada drži peto mesto u generalnom plasmanu sa 36 bodova, 30 manje od vodećeg Valentina Rosija.

Trka za Veliku nagradu Španije vozi se 3. maja od 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve