Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.03.2015.

23:44

Pedrosa uzima pauzu na neodređeno

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa objavio je da neće voziti u Moto GP šampionatu na neodređeno vreme zbog problema sa rukom, tačnije podlakticom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Osama Faisal

29-godišnji Španac je novinarima tu vest saopštio po završetku prve trke nove sezone, Velike nagrade Katara, na kojoj je zauzeo šesto mesto.

Pedrosa je istakao da mora da prestane da vozi da bi pronašao rešenje za povredu koja ga muči već godinu dana. Pojasnio je da operacija ne može da mu pomogne, kao i da ne zna šta tačno može da se uradi, ali da će pokušati da nađe rešenje.

Vozač Repsol Honde je istakao da mu je odluka koju je doneo najteži trenutak u karijeri, ali da ne može da da više informacija o povredi.

Pedrosa je, ipak, rekao da njegov problem sindrom mišićnih odeljaka (arm pump), kod kojeg dolazi do otežane mikrocirkulacije u mišićima, što može da dovede i do gangrene na udovima.

Radio sam veoma vredno tokom zime da bih našao rešenje jer sam imao velike probleme sa tim na svakoj trci prošle sezone. Svaki doktor mi je preporučio da ne idem na još jednu operaciju, pokušao sam da nađem alternativu, ali ništa mi ne pomaže. Sada moram da razmotrim svoje opcije i vidim šta mogu da uradim. Ovo je verovatno najteži trenutak u mojoj karijeri. Daću sve od sebe da nađem rešenje, ali u ovom trenutku je teško reći šta bi to moglo da bude“, naglasio je Pedrosa.

Španski motociklista je u kraljevskoj klasi debitovao 2006. godine i od tada je tri puta bio vicešampion. Na žalost mnogih, u najjačoj klasi nije uspeo da ponovi rezultate iz klasa do 125 i 250 kubika u kojima je bio šampion 2003, odnosno 2004. i 2005. godine.

Za sada nema informacija ko bi mogao da zameni Pedrosu u timu Repsol Honde, a pojedini mediji čak pominju Kejsija Stonera. Međutim, poznato je da Stoner voli trkanje, ali da ima veliki problem sa Moto GP šampionatom, o čemu je i pričao u intervjuu za B92 pre skoro tri godine.

Na trci za Veliku nagradu Katar trijumfovao je vozač Jamahe Valentino Rosi, koji je tako došao do 109. pobede u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve