Nova vest
Auto-moto

Sreda, 19.11.2014.

21:46

Rosi: Verujem u desetu titulu

Vozač Jamahe Valentino Rosi rekao je da i dalje veruje da može da osvoji desetu titulu svetskog šampiona, posebno posle rezultata koje je imao ove sezone.

Izvor: IT

Autor: IT

Default images

‘Doktor’ je ovogodišnji Moto GP šampionat završio kao vicešampion, iza Marka Markesa, i to pošto je 13. puta bio na podijumu, od toga dva puta na najvišem stepeniku.

Italijan je tako došao do svog najboljeg rezultata još od 2009. godine, kada je osvojio svoju poslednju, devetu titulu.

Mislim da je tajna razumeti da i dalje želiš da budeš deo ove igre. Da bi to uradio, moraš da zaboraviš sve pobede koje si ostvario prethodnih godina i imaš poniznosti. Takođe, moraš da shvatiš da ako želiš da nastaviš i dalje da voziš, moraš vredno da radiš. Ako stalno razmišljaš o starim uspesima i kažeš: ‘osvojio sam devet titula i imam više od 100 pobeda’, bolje da ostaneš kod kuće. Sport, tvoji rivali, pneumatici, tvoj motor, sve se menja i zbog toga moraš da radiš da bi bio jači. Ako to ne učiniš, gotov si”, istakao je Rosi.

Rosi je takođe istakao da su mu rezultati postignuti ove godine vratili nadu da može da se bori za desetu titulu, osmu u kraljevskoj klasi.

I dalje verujem u desetu titulu, kao što sam i uvek govorio. Ove godine čak i više jer smo bili među najboljima. Bili smo blizu svojih rivala, ali će biti teško. Lorenco će biti jači sledeće godine, a Markes je osvojio titulu sa 13 pobeda naspram moje dve. To znači da je imao 11 pobeda više od mene i to je velika razlika. Da bismo nadoknadili razliku, moramo da radimo još vrednije kao tim, a takođe i da tražimo pomoć od Jamahe. Mislim da je ove godine, posebno na početku, Honda bila mnogo konkurentnija nego mi i prvi deo sezone je bio previše lak za Marka. Ako želimo da mu zagorčamo život, moramo da budemo bliži”, naglasio je ‘Doktor’.

Markes je svoju drugu titulu u najjačoj klasi osvojio sa 67 bodova prednosti u odnosu na Rosija. ‘Doktor’ ima ugovor sa Jamahom do kraja 2016. godine, a naredna sezona počinje 29. marta Velikom nagradom Katara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve