Nova vest
Auto-moto

Utorak, 11.11.2014.

19:35

Rosi o braći Markes: Vidim duplo

Braća Markes proteklog vikenda su ispisali nove stranice istorije, ali se dan kasnije nisu samo zbog toga našli u centru pažnje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mark Markes je još u Japanu četiri nedelje ranije obezbedio titulu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, da bi tri godine mlađi Aleks u Valensiji postao šampion u Moto3 kategoriji.

Na taj način, njih dvojica su postali prva braća koji u isto vreme drže titule u dve klase, da bi u ponedeljak dobili priliku da testiraju šampionsku Hondu u isto vreme na “Rikardu Tormu”.

Iako se činilo da će stariji Markes dobiti slobodan dan i neće testirati u ponedeljak, zbog brata je učinio izuzetak. Njemu je dao svoj šampionski model RC213V, a sam je seo na jedan od svojih rezervnih prototipa i pokazao bratu kako se vozi motor od 1.000 kubika.

Možda najzanimljivija scena viđena je kada im se na stazi pridružio Valentino Rosi na svojoj Jamahi, pa su ga braća Markes stavili u ‘sendvič’. Sam ‘Doktor’ je prokomentarisao da je video duplo na stazi u tim trenucima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve