Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 29.09.2014.

11:20

Rosi prošao sa potresom mozga

Vozač Jamahe Valentino Rosi doživeo je potres mozga u udesu tokom Velike nagrade Aragona, 14. trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Doktor’ je imao težak udes u četvrtom krugu, kada je izgubio kontrolu nad svojim motorom u osmoj krivini staze „Motorlend“.

Italijan je na nosilima iznet sa staze i prebačen u medicinski centar, a potom i u lokalnu bolnicu na detaljnije preglede, iako je njegov tim objavio da je izbegao ozbiljnije povrede.

Posle pregleda u bolnici, Jamaha se oglasila saopštenjem u kojem je istakla da je Rosi doživeo potres mozga, zbog čega je nakratko izgubio svest, ali da nema nikakvog krvarenja u mozgu.

Iz Rosijevog tima su poručili da nema nikakvih razloga za zabrinutost i da se devetostruki svetski šampion samo žali na malu glavobolju.

Na trci za Veliku nagradu Aragona trijumfovao je Horhe Lorenco, a sezona se nastavlja Velikom nagradom Japana 12. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve