Nova vest
Auto-moto

Sreda, 06.08.2014.

19:11

Štefan Bradl u Forvardu od 2015.

Nemački motociklista Štefan Bradl od naredne sezone voziće za Forvard rejsing, posle dolaska Kala Kračloua na njegovo mesto u LCR Hondu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prošle nedelje je objavljeno da je Kračlou odlučio da napusti Dukati godinu dana ranije pre isteka ugovora i da će preći u LCR, čije boje Bradl brani od 2012. godine.

24-godišnji Nemac je zato morao da potraži novi angažman za narednu sezonu, a našao ga je u Forvardu, za koji trenutno voze Kolin Edvards i Aleš Espargaro.

Amerikanac je još pre nekoliko nedelja objavio povlačenje na kraju sezone, dok budućnost starijeg Espargara još nije jasna, pošto se dovodi u vezu sa Suzukijem, koji se sledeće godine vraća u kraljevsku klasu.

Bradl je od debija u kraljevskoj klasi vozio za LCR Hondu, u koju je došao posle osvajanja titule u Moto2 kategoriji 2011. godine. Najbolji rezultat ostvario je na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Sjedinjenih Država, na kojoj je zauzeo drugo mesto posle starta sa pol pozicije.

LCR Honda bi, inače, sledeće godine mogla da ima dvojicu vozača, Kračlou bi vozio fabričku Hondu, a drugi vozač produkcijsku Hondu. Među kandidatima za mesto drugog vozača nalazi se i trenutno vodeći u Moto3 kategoriji Džek Miler.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se u nedelju za Veliku nagradu Indijanapolisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve