Nova vest
Auto-moto

Petak, 21.09.2012.

16:33

Moto GP: Španiji ostaju četiri trke

Kalendar Moto GP šampionata za narednu sezonu brojaće 19 trka, od kojih će četiri biti vožene u Španiji, uprkos velikoj krizi u toj zemlji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dorna, vladajuće telo šampionata, objavila je u petak nacrt kalendara na kojem se nalaze trke u Heresu, Barseloni, Valensiji i Aragonu, ali na njemu nedostaju dve trke koje slede odmah posle otvaranja sezone u Kataru 31. marta.

Pretpostavlja se da su dva mesta rezervisana za nove trke, čiji domaćini bi mogli da budu Ostin, u Teksasu, Argentina, gde je staza u izgradnji, ili Indija, na novoizgrađenoj pisti u blizini Nju Delhija.

U odnosu na ovogodišnji kalendar vidljivo je odsustvo trke za Veliku nagradu Porugala na stazi “Eštoril”, ali je ta mogućnost najavljena još pre nekoliko meseci.

Takođe, Velika nagrada Britanije na “Silverstonu”, koja je do sada uvek održavana u junu, premeštena je na početak septembra, dok se trka u Muđelu vraća na početak juna. Zatvaranje sezone će tradicionalno pripasti stazi “Rikardo Tormo” u Valensiji, a ta trka biće održana 10. novembra.

Nacrt kalendara za 2013:
31. mart Katar
14. april tek će biti određeno
21. april tek će biti određeno
5. maj Heres
19. maj Francuska
2. jun Italija
16. jun Katalonija
29. jun Holandija
14. jul Nemačka
21. jul SAD
18. avgust Indijanapolis
25. avgust Češka
1. septembar Velika Britanija
15. septembar San Marino
29. septembar Aragon
13. oktobar Malezija
20. oktobar Australija
27. oktobar Japan
10. novembar Valensija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve