Nova vest
Auto-moto

Sreda, 19.09.2012.

19:13

Stoner: Vratiću se do Australije

Vozač Repsol Honde Kejsi Stoner uveren je da će biti spreman za povratak u Moto GP šampionat do trke na svom domaćem terenu, Velike nagrade Australije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Australijanac se nije našao na stazi od trke u Indijanapolisu, kada je herojski došao do četvrtog mesta, pošto je prethodnog dana u padu tokom kvalifikacija zaradio prelom članka desne noge i pokidao ligamente.

Stoner je potom operisan u domovini, a iako su mnogi sumnjali da će se on uopšte vratiti do kraja svoje poslednje sezone, pošto je najavio povlačenje, on kaže da ne postoji šansa da propusti trku na stazi „Filip Ajland“, koja je na programu 28. oktobra. Ipak, kaže da ne veruje u šesti trijumf zaredom pred svojim navijačim

Mislim da će biti teško doći do šeste uzastopne pobede, ali ću definitivno biti tamo, makar morali da me zalepe za motor. Spremam se za tu trku, nadam se da ću se vratiti ranije, videćemo kako će teći oporavak, ali se nadam. Ligamenti zarastaju baš kako treba, moj hirurg je odradio dobar posao, ali moraju u potpunosti da se oporave da bih se vratio na motoru“, rekao je Stoner.

Stonerovi komentari su došli pošto je on prethodno rekao da se vrati na trci u Japanu, koja je zakazana za 14. oktobar, ali to, za sada, nije sigurno.

Bio sam kod doktora prošle nedelje i bio je zadovoljan kako teče moj oporavak, ali ćemo više znati za nekoliko nedelja. Još uvek nije siguran datum povratak, ali se nadam da će se on desiti u Japanu“, naglasio je Stoner.

Trka u Australiji pretposlednja je ove sezone u Moto GP šampionatu, dok se šampionat zatvara nedelju dana u kasnije u Valensiji. Na toj trci Stoner će završiti svoju bogatu karijeru, a više o njegovoj odluci da se povuče i planovima za budućnost pročitajte u ekskluzivnom intervjuu koji je B92 sa Australijancem uradio u Muđelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve