Nova vest
Auto-moto

Sreda, 12.09.2012.

18:48

Spiz i Janone na Dukatiju u 2013.

Amerikanac Ben Spiz i Andrea Janone iz Italije naredne sezone voziće za juniorski tim Dukatija u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pošto su Niki Hejden i Andrea Doviciozo već potvrđeni kao vozači fabričkog Dukatija za sledeću godinu, to znači da će Spiz i Janone voziti za Pramak, uz podršku italijanskog proizvođača.

Spizu će to biti četvrta sezona u najjačoj klasi, pošto je prethodne dve proveo u fabričkoj Jamahi, a svoju debitantsku u Jamahi Teh 3, dok će Janone biti debitant. Mladi Italijan je do sada u klasi do 125 kubika i kategoriji Moto 2 imao 122 starta i zabeležio je 12 pobeda. U ovom trenutku, Janone i dalje ima šansu za titulu Moto2 šampiona, ali pred poslednjih šest trka drži četvrto mesto u plasmanu, sa 149 bodova, dok vodeći Mark Markes ima 213.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom San Marina na stazi „Marko Simončeli“ u Mizanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve