Nova vest
Auto-moto

Petak, 18.11.2011.

16:09

Suzuki napustio Moto GP šampionat

Kompanija Suzuki objavila je povlačenje iz Moto GP šampionata, ali je naglasila da će njeno odsustvo biti kratkoročno i da se planira povratak 2014. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Budućnost Suzukijevog programa u kraljevskoj klasi bila je pod znakom pitanja poslednjih meseca, a pošto je ove sezone tim imao samo jednog vozača mnogi su predviđali da je potpuno povlačenje sledeći potez.

Suzuki je bio jedini proizvođač motora koji do nije testirao motor od 1.000 kubika, kao što su to učinili Honda, Dukati i Jamaha, ali je nagovešteno da se još uvek razvija, i da će sledeće sezone fabrički tim započeti sa starom mašinom od 800 kubika, što je takođe po pravilima. Ipak, u petak je kompanija objavila da je zbog globalne ekonomske krize primorana da stopira svoj Moto GP program na bar dve sezone.

Cilj nam je da se vratimo u Moto GP šampionat 2014. godine i fokusiraćemo se na razvoj konkurentnog motora za kraljevsku klasu. Suzuki će nastaviti svoje aktivnosti u motokrosu i podržavati sve aktivnosti koje se vezuju za serijske motore, kao i dostavljanje rezervnih delova“, kaže se u saopštenju Suzukija.

Alvaro Bautista, koji je ove godine branio boje Suzukija, već je potpisao ugovor sa San Karlo Honda Gresini, u kojoj će zameniti tragično preminulog Marka Simončelija. Poslednju pobedu Suzukiju u kraljevskoj klasi doneo je Kris Vermulen na Velikoj nagradi Francuske 2007. godine, dok je poslednju titulu na tom motoru osvojio Keni Roberts junior pre 11 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve